အရသာ လည်းရှိ အားလည်း ရှိစေမယ့် ကြက်ဥ ဟင်းချို ချက်နည်း

အရသာ လည်းရှိ အားလည်း ရှိစေမယ့် ကြက်ဥ ဟင်းချို ချက်နည်း

အားလုံးပဲမင်္ဂလာပါနော်။ 
ကြက်ဥဟင်းချို ပူပူလေးချက်စားကြရအောင်။ထမင်းစားတဲ့အခါ အရည်မပါဘဲ စားရင် ခြောက်ကပ်ကပ်ကြီးနဲ့ စားရတာ ခံတွင်းမမြိန်လှပါဘူး။ 
ဒါ့ကြောင့် ခြောက်ကပ်ကပ်ကြီးမဖြစ်စေဘဲ အားလည်းရှိ အရသာလည်းရှိတဲ့ ကြက်ဥဟင်းချိုချက်နည်းလေးကို မျှဝေပေးချင်ပါတယ်နော်။

ပါဝင်ပစ္စည်း * ကြက်စွပ်ပြုတ်ရည် ၄ ခွက် .. (မလွယ်ကူရင် သာမန်ရေနဲ့လည်းရပါတယ်)
                      * ကြက်ဥ ၃ လုံးမှ ၄ လုံး (ခလောက်ထားပါ) .. 
                      * ပဲငံပြာရည် အနည်းငယ် ..
                      * ဆီ၊ 
                      * ဆားအနည်းငယ် . 
                      * ကြက်သွန်မြိတ် အနည်းငယ် ပါးပါးလှီးပါ

ပြုလုပ်နည်း အရင်ဆုံး စွပ်ပြုတ်ရည်ကို အပူပေးလိုက်ပြီး ကြက်ဥထည့်လိုက်ပါ။ 
ပြီးရင် ပဲငံပြာရည်နဲ့ ဆားထည့်လိုက်ပါ။ 
အဲဒီနောက် ဆူလာပြီဆိုရင်တော့ အပူချိန်ကို နည်းနည်းလျှော့ပြီး ကြက်ဥကို မွှေပေးလိုက်ပါ။

ခဏထားပြီး ဆီနည်းနည်းထည့်လိုက်ပါ။ 
အဲဒီနောက် ကြက်သွန်မြိတ်ထည့်ပြီး မီးဖိုပေါ်ကချကာ သုံးဆောင်လို့ရပါပြီ။

Source: www.mykoreankitchen.com

Comments

Popular posts from this blog

ရေဘဝဲ အစပ်ချက်နည်း 🐙

#ရှမ်းပြည်စတိုင်ဆီချက်ခေါက်ဆွဲအလွယ်ချက်နည်း#

{ ကြက်/ ဝက်သား } ခေါက်ဆွဲ ပြုလုပ်နည်း