{ ကြက်/ ဝက်သား } ခေါက်ဆွဲ ပြုလုပ်နည်း
{ ကြက်/ ဝက်သား } ခေါက်ဆွဲ ပြုလုပ်နည်း။
( ဟင်းရည် )
- ခေါက်ဆွဲ ၁ပိဿာလျှင် ကြက်/ဝက် ၂၀ကျပ်သား။
- ကြက်/ဝက်ကို အနေတော်တုံးပြီး အချိုမှုန့်၊ ဆား၊
သကြားနဲနဲနှင့် နယ်ပြီး လှော် (သို့) ပြုတ်ပါ။
- ပြီးလျှင် အတုံးသေးသေးလေးများ တုံးထားပါ။
- ကြက်သွန်နီ အနေတော် ၄စိတ်၊ စိတ်ပြီး အဖတ်များကို ခွာထားပါ။
- ဆီထည့်ပြီး ဆူလျှင်တုံးပြီးသား အသား၊ လွှာထားသော ကြက်သွန်နီဖတ်များကို ထည့်ပါ။
- ပဲငံပြာရည် အနောက်၊ ပဲငံပြာရည် အကြည်၊ ဆား၊ အချိုမှုန့်၊ သကြားနဲနဲထည့်ပြီး
အသားကျက်သည်ထိမွှေပြီးလျှင် ဒီအတိုင်းထားပါ။
- ရေဖလားနှင့် ၄ခွပ်ခန့် အိုးထဲထည်ြ့့ပီး ဆူအောင်တည်ပါ။ ဆူလျှင် ဆီသပ်ထားသော
အသားများကိုထည့်ပြီး ထပ်ဆူအောင်ထားပါ။
- လှော်ပြီးသား ငရုတ်ကောင်းနဲနဲကို ကြက်သွန်ဖြူနှင့် ရောထောင်းပြီး ဆူနေသော
အိုးထဲထည့်ပါ။
- အပေါ့/ ငံမြည်းပြီး လိုတာထပ်ထည့်ပါ။
( ခေါက်ဆွဲ )
- အချိုမှုန့်၊ ပဲငံပြာရည် အနောက်တို့ကို နှံအောင်နဲနဲဖြူးပါ။ ( များလျှင် ခါးတက်သည်။ )
- နှံအောင်လက်ဖြင့် ဖွပေးပါ။
- ပြီးလျှင် ဒယ်အိုးနှင့် လှော်ပါ။
( အချဉ်ရည် )
- မန်ကျည်းမှည့်ကို စိပ်(နဲနဲ) ငရုတ်ချဉ်၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ဂျင်း(နဲနဲ) ထန်းလျှက်ခဲကို ဓါးနှင့်
ပါးပါးလှီး၊ အအေးခံထားသော ရေနွေးနှင့် အချဉ်စပ်ပါ။
- သကြား၊ ဆား၊ အချိုမှုန့်ထည့်ပါ။
Comments
Post a Comment