➗ ရှူးရှဲ ပရော်ကျစ် (သို့) ရှူးရှဲ ပရစ်ကြော် ➗

➗ ရှူးရှဲ ပရော်ကျစ် (သို့) ရှူးရှဲ ပရစ်ကြော် ➗



(၁) ပုရစ်ကို အညှစ်ကြေးထုတ်ပြီး ရေစင်အောင်ဆေးထားပါ။
(၂) အနံသတ်ပျောက်အောင် အချဉ်ရည်(၁)ခုခုနှင့်နှယ်ဆေးပါ။
(၃) ပြီး- ဂျင်းရည်နှင့် နှပ်ထားပါ။
(၄) ဆား၊ အသားမှုန့်ထည့်၍ ပုရစ်ကို အရင်ကြော်ပါ။
(၅) ကြွပ်ခါနီး ဆယ်ထားပါ။
(၆) ကြက်သွန်ဖြူ၊ ဂျင်း ရောကျိတ်၍ ဆီသပ်ပါ။
(၇) ကြက်သွန်ဖြူ၊ ဂျင်း ကြွပ်ပါက ပုရစ်ထည့်၍ ထပ်ကြော်ပါ။
(၈) အစပ်ကြိုက်ပါက ကြွပ်ခါနီးငရုတ်သီးအကြမ်းမှုန့်ထည့်ကာ 
    ပုံပါအတိုင်း ( ရှူးရှဲ ပရော်ကျစ်) လေးစားသုံးနိုင်ပါပြီ။ 🤤

Comments

Popular posts from this blog

ရေဘဝဲ အစပ်ချက်နည်း 🐙

#ရှမ်းပြည်စတိုင်ဆီချက်ခေါက်ဆွဲအလွယ်ချက်နည်း#

{ ကြက်/ ဝက်သား } ခေါက်ဆွဲ ပြုလုပ်နည်း