➗ ရှူးရှဲ ပရော်ကျစ် (သို့) ရှူးရှဲ ပရစ်ကြော် ➗
➗ ရှူးရှဲ ပရော်ကျစ် (သို့) ရှူးရှဲ ပရစ်ကြော် ➗
(၁) ပုရစ်ကို အညှစ်ကြေးထုတ်ပြီး ရေစင်အောင်ဆေးထားပါ။
(၂) အနံသတ်ပျောက်အောင် အချဉ်ရည်(၁)ခုခုနှင့်နှယ်ဆေးပါ။
(၃) ပြီး- ဂျင်းရည်နှင့် နှပ်ထားပါ။
(၄) ဆား၊ အသားမှုန့်ထည့်၍ ပုရစ်ကို အရင်ကြော်ပါ။
(၅) ကြွပ်ခါနီး ဆယ်ထားပါ။
(၆) ကြက်သွန်ဖြူ၊ ဂျင်း ရောကျိတ်၍ ဆီသပ်ပါ။
(၇) ကြက်သွန်ဖြူ၊ ဂျင်း ကြွပ်ပါက ပုရစ်ထည့်၍ ထပ်ကြော်ပါ။
(၈) အစပ်ကြိုက်ပါက ကြွပ်ခါနီးငရုတ်သီးအကြမ်းမှုန့်ထည့်ကာ
ပုံပါအတိုင်း ( ရှူးရှဲ ပရော်ကျစ်) လေးစားသုံးနိုင်ပါပြီ။ 🤤
Comments
Post a Comment